Pečená čokoláda se sněhovou peřinou

7. února 2015 v 14:40 | Elinda |  Koláče, buchty, muffiny, řezy, dortíky
Hezkou sobotu!
Dneska je mi mizerně. Příšerně, děsně. Mám chuť si dojít pro arašídové máslo a tu mléčnou Schogettenku, co mám schovanou ve skříňce. Mimochodem úplně poslední, protože těch zbylých 6, které jsem ještě na konci prosince měla, jsou jaksi fuč. Ale jelikož přejídání sladkým nic nevyřeší, tak budu hřešit aspoň vzpomínkami a koukáním na tenhle řez. Hodně čokoládový a s výborným krémem. Pekla jsem ho sice už před pár měsíci, ale jasně si pamatuji, že jsem z celého plechu snědla jen jeden jediný kousek. Protože tenkrát jsem byla ještě normální a neměla potřebu do sebe denně cpát sladké. Ale i tak vím, že byl neskonale vynikající. A taky neskonale hříšný a superčokoládový. Prostě mňam! Hned bych ho upekla znovu, ale to bych asi riskovala, že bych polovinu snědla já sama.




Suroviny:

Těsto - 4 žloutky
2 bílky
120g rostlinného tuku
150g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
2 lžíce holandského kakaa
200g hořké čokolády
1 smetana na vaření
80g moučkového cukru
5 lžic vlažné vody
Sněhový krém - 2 bílky
250g polotučného tvarohu
1 zakysaná smetana
1 lžíce medu
Na posypání - strouhaná čokoláda nebo kakao

Postup:
Žloutky oddělíme od bílků. Všechny bílky ušleháme do tuhého sněhu a dáme zatím do lednice. Máslo rozehřejeme a spolu se žloutky vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s jedlou sodou a prosátým kakaem a přidáme k máslové hmotě. Přidáme vlažnou vodu a promícháme. Vznikne nám husté mazlavé těsto. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Poté vlijeme smetanu a mícháme dohladka. Pak přimícháme moučkový cukr a zahříváme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Potomčokoládovou směs postupně vmícháváme do těsta. Přidáme 1/2 našlehaných bílků a opatrně promícháme. Prošleháme šlehačem, abychom těsto zbavili hrudek a nalijeme jej na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180°C 15 minut.


Krém připravíme tak, že do zbytku našlehaných bílků přidáme tvaroh, smetanu a med a vše to důkladně promícháme.
Po vytažení korpusu ho hned natřeme krémem.


Vrátíme zpět do trouby. Pečeme dalších 15 minut.


Upečenou čokoládu chvíli po dopečení můžeme posypat nastrouhanou čokoládou, nebo kakaem (ale čokoška je lepší :D). Necháme vychladnout a jdeme se nacpat :D




Tak a to je celé. Snad se vám recept líbil a třeba ho někdy vyzkoušíte na nějakou oslavu, nebo plánovaný Cheat Day :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Limonáda • Blowme.blog.cz Limonáda • Blowme.blog.cz | Web | 7. února 2015 v 14:49 | Reagovat

To vypadá luxusně :))

2 Maky Maky | Web | 7. února 2015 v 15:35 | Reagovat

Vypadá do senzačně. :)

3 Lucy1616 Lucy1616 | Web | 7. února 2015 v 17:31 | Reagovat

Nádhera :) mám chuť na čokoládu! :D

4 Perrie Perrie | Web | 7. února 2015 v 18:37 | Reagovat

Tak když ho všichni žerou, tak je asi moc dobrý, takže ho musíš zkusit :P Ne fakt :DD Avokádo je super :)
A ta buchta taky vypadá super O.o

5 MissNothing MissNothing | Web | 7. února 2015 v 19:06 | Reagovat

Vypadá dosti luxusně! :) Ještě že jsem se právě přejedla večeří, jinak bych šla snad ještě něco péct :D

worldaroundmissnothing.blogspot.cz

6 brandie-lifestyle brandie-lifestyle | Web | 7. února 2015 v 20:34 | Reagovat

Asi si ten cheat day udělám brzy :D

7 eS* eS* | Web | 8. února 2015 v 13:06 | Reagovat

Vypadá neskutečně dobře! :D

8 Elinda Elinda | Web | 14. února 2015 v 16:16 | Reagovat

[1]: Děkuju :)

[2]: Děkuji :)

[3]: Díky, jó to já skoro permanentně :D

[4]: Asi jo, no :D Děkuju :)

[5]: Děkuji :)) Tak to jsem ráda. Nechtěla bych to mít na svědomí :D

[6]: :D Tak si ho užij ;)

[7]: Děkuji :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama