Cizrna s ostrou rajčatovou omáčkou

22. listopadu 2014 v 14:12 | Elinda |  Hlavní jídla
Hezké sobotní odpoledne!
Mám tady opět jeden slaný a jednoduchý recept. Na cizrnu, protože cizrnu máme všichni rádi. Cizrna je zdravá, dobrá, hezky vypadá a ještě lépe voní. Prostě a jednoduše je skvělá a můžete si jí udělat prakticky s čímkoliv. Tady je jedna verze, jak by to eventuelně šlo. Když pominu ten kečup, je to zdravý recept na dobrý obídek :D A pokud máte rádi trochu pikantnější jídla, tak je to něco pro vás :)
Dělala jsem to pro sebe, když jsem byla neocná, takže je to jen na jednu porci.




Suroviny na omáčku:
1 rajče (ale pořádné, ne žádného zakrslíka :D)
2 stroužky česneku
1 lžička kečupu
1/3 lžičky kajenského pepře
1/3 lžičky sladké papriky
špetka soli
čerstvé oregano
a samozřejmě za cizrna, bez té by to nešlo :D (množství si dejte podle velikosti vašeho žaludku :D)

Postup:
Rajče si nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji chvíli restujeme, dokud nepustí šťávu. Poté přidáme nastrouhaný česnek a dobře ho do rajčat vmícháme. Necháme omáčku nasát česnekovou chuť a pak přidáme koření, sůl a kečup. Společně vaříme a nakonec přidáme oregano a necháme chvíli probublávat. Poté odstavíme a hned smícháme s uvařenou a scezenou cizrnou. Můžeme ozdobit oreganem a posypat sýrem. Protože oregano se k rajčatovým jídlům hodí nejlépe. A sýr se hodí ke všemu :D


Přeju vám dobrou chuť a užijte si víkend.
Děkuji za vaše komentáře, jsem za ně opravdu moc vděčná.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Roxy S Roxy S | Web | 22. listopadu 2014 v 15:49 | Reagovat

Tak to si musím dát zítra k večeři. Nejraději bych si to dala už dnes, ale musím nechat tu cizrnu napučet. To mě na ní hrozně štve. No, ale kdo si počká, ten se dočká. Děkuji za recept. :)

2 Perrie Perrie | Web | 22. listopadu 2014 v 16:01 | Reagovat

vypadá to výborně! Už jsem jednou něco podobného měla a pochutnala jsem si :) jen jsem hrozně líná na "domácí" rajčatovou omáčku a kupuju si ty rajčata v konzervě :D jinak upravivala jsi někdy cizrnu nasladko? už o tom delší dobu přemýšlím a celkem se toho bojím :D

Jo to souhlasím :) vločky jsou jednoduše úžasné!

3 M* M* | Web | 22. listopadu 2014 v 18:56 | Reagovat

Pikantní já ráda, cizrnu ještě víc, ten recept se mi zkrátka hrozně líbí a těším se až ho vyzkouším! :)

http://myway-tofitness.blogspot.cz/

4 Maky, maci Maky, maci | Web | 22. listopadu 2014 v 20:18 | Reagovat

Já vypadá to skvěle někdy vyzkouším.:)

5 Elinda Elinda | Web | 23. listopadu 2014 v 17:58 | Reagovat

[1]: Mě taky. Vždycky dostanu chuť na cizrnu, ale můžu si jí dát až druhý den. To mě vytáčí, ale co se dá dělat :D
Moc děkuji za komentář, snad Ti bude chutnat :))

[2]: Tohle není žádná složitost :D Za 10 minut to máš hotový ;) Ale rajčata v konzervě taky mají něco do sebe :D
Nasladko jsem jí ještě nikdy nezkoušela, ale plánuji z ní něco upéct. Řekla bych, že bude určitě dobrá. Je to přece cizrna, ta musí být dobrá na všechny způsoby :D
Děkuju za komentík :))

[3]: To jsem moc ráda a děkuju ;) Ať ti chutná.

[4]: Děkuju, to mě těší :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama