Brambory zapečené s fazolemi

12. července 2014 v 16:08 | Elinda |  Hlavní jídla
Upozorňuju, že je toho strašně moc :D Ale je to i strašně dobrý!




Suroviny: 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
2 plechovky červených fazolí v chilli omáčce
asi 2kg brambor( na 2l hrnec)
2 mrkve
1 celer i s řapíkem
2 stroužky česneku
1 velká cibule
1 jarní cibulka nebo pórek
sůl, pepř
sladká i pálivá paprika
čerstvý tymián
1/4 l zeleninového vývaru
1/2 12% smetany
jakýkoliv tvrdý sýr

Postup: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Necháme je 5 minut povařit ve vroucí vodě. Fazole ve slaném nálevu necháme na cedníku okapat. Cibuli a česnek oloupeme a najamno nasekáme. Na olejem rozpálené pánvi je necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájenou cibulku/pórek, na kostičky pokrájenou mrkev, celer a část jeho řapíku, nahrubo nakrájeného. Všechno restujeme v pánvi asi 5 minut. Přidáme scezené fazole a obě plechovky chilli fazolí. Dobře promícháme a přilijeme vývar a smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti. Pak přidáme asi lžičku sladké papriky a 2 špetky pálivé papriky. Dochutíme tymiánem a promícháme. Necháme ještě chvilku povařit na malém plameni.
Plech si vymažeme olejem a rozprostřeme na něj brambory. Na ně naneseme fazolovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem dle vlastního výberu. Dáme péct do trouby na cca 20 minut na 250°C. Dobrou chuť! :))



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zoey* Zoey* | Web | 12. července 2014 v 18:57 | Reagovat

Tak to dobrou chuť :)
vypadá to skvěle :) jenom nejím fazole :D

2 Lukáš Lukáš | Web | 13. července 2014 v 10:32 | Reagovat

Sakra, to bych si velice rád dal hned teď :D Takové jídlo mám opravdu rád, vážně.

3 Baru Baru | Web | 13. července 2014 v 17:16 | Reagovat

To bych si dala :33

4 Elinda Elinda | 17. července 2014 v 16:27 | Reagovat

[1]: Děkuju. Tak to je vážně škoda :D

[2]: Děkuji moc :)

[3]: Je to výborné :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama